Klassiek

Dutch Classical Talent

Andreas Mader, saxofoon en Christos Papandreopoulos, piano

woensdag

8

april
2020

20:30 uur

.

Accent zaal

SERIEPRIJS € 10,-
Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

8

april
2020

20:30 uur

.Accent zaal

SERIEPRIJS € 10,-
Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wat is thuis, wat is thuiskomen? Wat is emigreren? En heimwee dan? Dit programma laat trefzeker zien dat je een reis niet alleen fysiek maar ook mentaal en artistiek kunt afleggen. Gerswhin, zelf een immigrantenkind, maakte bijvoorbeeld een reis van jazz naar klassiek en verenigde beide werelden smaakvol. Monument bij uitstek van die migratie en verbinding is misschien An American in Paris, hier in een sprankelende bewerking door het duo zélf.

Wat is thuis - wat is thuiskomen? Wat is emigreren? En heimwee dan? Duo Mader/Papandreapoulus stelde een boeiend programma samen waarin die vragen centraal staan.
Neem Hindemith en Mamlok; beiden moesten ze hun geboorteland ontvluchten in gevaarlijke tijden om elders hun scheppende levens voort te zetten. Hindemith zou uiteindelijk weer terugkeren, naar z’n geboorteland. Iets waartoe de Est Arvo Pärt nooit gekomen is. Zijn Spiegel im Spiegel ademt niettemin één al ‘thuiskomst.’

Het duo belicht ook de migratie in mentale en artistieke zin. Schulhoff bijvoorbeeld, was een componist die vanuit zijn klassieke achtergrond een arstistieke migratie richting Jazz maakte, terwijl Gerswhin, zelf overigens een immigrantenkind, juist een tegengestelde reis maakte en beide werelden smaakvol verenigde. Monument bij uitstek van die migratie en verbinding is misschien wel An American in Paris, hier in een sprankelende bewerking door het duo zélf.
Duo Mader/Papandreopoulos werkte met Pierre-Laurent Aimard in Keulen en Arno Bornkamp in Amsterdam. Het duo trad op grote internationale muziekfestivals op, zoals Festival Klangbasel (Zwitserland) en 1st Birmingham Piano Chamber Music Festival (Engeland) en waren in Nederland te bewonderen op Wonderfeel en het Oranjewoudfestival. Hun debuut CD is uitgekomen in Februari 2019.


Programma: Erwin Schulhoff: Hot Sonate - Paul Hindemith: Sonata for Alto Saxophone and Piano - Ursula Mamlok: Rückblick - Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel - George Gershwin: An American in Paris (Arr. Duo M/P)

Eén grote muzikale thuiskomst!

Website: dutchclassicaltalent.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail