Klassiek

Accent zaal

SERIEPRIJS € 10,-
Prijs € 15,-

Oud en nieuw, man en vrouw – smaakvol verkent sopraan Elisabeth Hetherington deze schijnbare tegenstellingen in een aansprekend programma. Hetherington was onlangs te bewonderen op de Cello Biënnale en Festival Oude Muziek en trakteert u in een spannend, theatraal concert op virtuoze muziek uit de 17e-eeuwse barok én ons bloedeigen 21e-eeuwse heden, van de hand van twee mannelijke en drie vrouwelijke componisten.

Programma: werken van Barbara Strozzi, Francesca Caccini, Claudio Monteverdi, Arnold Marinissen en Sofia Gubaidulina.

Hoe werd in de vroeg barok gekeken naar de virtuoze zanger? En hoe in onze tijd? Hetherington zegt daar zelf over: ’In de 16e en 17e eeuw werd de zanger gezien als iemand die ongelooflijk snelle diminuties en ‘passagi’ moest kunnen zingen - en tegelijkertijd in staat was om dérmate krachtig emotie over te brengen, dat die door de luisteraar gevoeld werd.
Het 21e-eeuwse deel van het programma kijkt naar de zanger als solo-instrument, niet als solo-zanger. Zijnde helemaal alleen op het podium, heeft de zanger de plicht om de muziek, de boodschap en het ‘drama’ van het stuk over te brengen. Op dat soort momenten is de zanger het meest kwetsbaar. Voor mijzelf geldt: dat is één van de meest veeleisende maar tegelijkertijd ook meest bevredigende aspecten van hedendaagse muziek.’

Hetherington verblufte de jury van Dutch Classical Talent met haar extreem heldere stem en temperament en was onlangs te bewonderen op de Cello Biënnale en Festival Oude Muziek.

Jury Dutch Classical Talent: ‘Spannende mix van heden en verleden – een ware belevenis’

Website: dutchclassicaltalent.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Dutch Classical Talent