Klassiek

Prijs € 15,-

Rabobank zaal

Prijs € 15,-

Kijk je anders naar een schilderij als je weet dat het een Picasso is? Smaakt wijn anders als op het etiket Château Margaux prijkt? Beinvloedt een naam van een componist je luisterervaring? Caspar Vos neemt de proef op de som en presenteert een ‘programma zonder programma’. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’ Na het spelen wordt het doek opgehaald en onthult Caspar verrassende namen.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het Artez-conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen: - de 1ste prijs tijdens ‘The Grand Dominique Competition’ - de 2de prijs tijdens ‘The 18th International Piano Competition Jean Francaix’ in Parijs - de 3de prijs tijdens ‘The 8th International Mayenne Piano Competition’ in Mayenne Verder won Caspar prijzen bij het Prinses Christina Concours en was hij finalist tijdens ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music Competition’ in Lodz, Polen.

In 2011 soleerde Caspar met het Amsterdams Conservatorium Orkest onder leiding van Ed Spanjaard in het eerste pianoconcert van Prokofjev. Deze uitvoering werd op Radio 4 uitgezonden. Caspar heeft daarnaast meerdere malen live opgetreden voor radio en tv.
Caspar volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein, Matti Raekallio, Denis Pascal, Malcolm Bilson, Noam Greenberg en Pascal Devoyon. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan verschillende cursussen en festivals. Zo speelde hij al meerde keren op het Internationale Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en gaf hij samen met vermaard contrabassist Duncan McTier een concert tijdens het Aurora Festival in Zweden.

Website: www.dutchclassicaltalent.nl