Klassiek

zondag

juni

Accent zaal

20-01-2021 Vanwege de verlengde lockdown is de voorstelling verplaatst naar 20 juni. Bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Bijzondere muziek voor niet één ensemble, maar voor twee ensembles! Een uniek concert met zelden gehoorde muziek van bekende en minder bekende componisten uit de 18de eeuw. O.a. van Locatelli sonates voor 2 barokensembles en van Telemann sonates in ongewone bezetting en een werk voor 2 klavecimbels.

Ensemble Prinsengracht 506:
Elise van der Wel, barokviool
Sascha Mommertz, blokfluit en traverso
Marike Tuin en Anna Lachegyi, barokcello en viola da gamba
Pieter Dirksen en Emmanuel Frankenberg, klavecimbel

De Italiaanse componist Pietro Antonio Locatelli schreef 2 sonates voor 2 ensembles. Deze stukken zijn uniek in de barok. Daarnaast klinken werken in ongewone bezettingen, zoals een triosonate voor blokfluit, klavecimbel en basso continuo. Een tweede klavecimbel neemt de begeleiding voor zijn rekening! Gecomponeerd door de grote Duitse componist Georg Philipp Telemann. Tevens klinkt er een werk voor 2 klavecimbels.

Muziek o.a.:

Locatelli:
sonates in G op. 5/6 en op. 2/12, voor 2 barokensembles

Telemann:
sonate voor blokfluit, klavecimbel en basso continuo
sonate voor fluit, 2 viola da gamba's en b.c.
sonate voor viola da gamba, klavecimbel en b.c.
Werken voor 2 klavecimbels

Ensemble Prinsengracht 506 werd genoemd naar het adres in Amsterdam waar Locatelli woonde. Zeer waarschijnlijk werd daar de muziek gespeeld die vanavond op het programma staat. De musici hebben allen gestudeerd aan gerenommeerde conservatoria, aangevuld met studies bij topmusici. Zij spelen o.a. als solist bij orkesten in binnen- en buitenland en vormen diverse kamermuziekensembles.

Organisatie Appassionata

Website: appassionata-leeuwarden.nl