Klassiek

Eric Vloeimans & Holland Baroque

Rabobank zaal

Rabobank zaal

Eric Vloeimans is de bekendste jazztrompettist van Nederland, Holland Baroque dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek. Als deze twee grootheden gaan samenwerken, belooft dat veel. Vergeten schatten uit de barok worden opgegraven, tijdgrenzen vervagen, muziekstijlen versmelten. Dit aanstekelijke programma van Eric Vloeimans en Holland Baroque werd verkozen tot Koningsconcert 2014, het jaarlijkse concert voor ons koningspaar.

Holland Baroque, dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek, en Eric Vloeimans, de bekendste jazztrompettist van Nederland, gaan op avontuur. Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De musici schieten van de zeventiende eeuw, dwars door de achttiende naar het hier en nu. De melodieuze en funky tonen en composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder anderen Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een geheel nieuw genre. Hokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk versmelten. Het programma werd verkozen tot Koningsconcert 2014, het jaarlijkse concert voor Willem Alexander en Maxima.

Website: www.ericvloeimans.nl