Cabaret

Erik van Muiswinkel

De Oplossing

Rabobank zaal

Prijs € 22,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,-
incl. garderobe en pauzedrankje

In 2014 ontving Erik van Muiswinkel de Poelifinario. Hij toonde zijn rebelse karakter door deze prestigieuze nationale cabaretprijs níét te weigeren. Van Muiswinkel is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit. Een elitaire Koranknuffelaar dus die in het nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Erik van Muiswinkel komt met zijn nieuwe cabaretvoorstelling ‘De Oplossing’ naar De Harmonie!

Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten in 2009 twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende soloshows. Hij ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario en toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren. Van Muiswinkel is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er. Want komend seizoen komt hij met ‘De Oplossing’, een theatrale loutering in vijf bedrijven, vol stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes.

Website: www.bunkertheaterzaken.nl

NRC Handelsblad **** over zijn vorige voorstelling ‘De Olieworstelaar’: “Sterke verhalen en rake grappen. Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. (…) Cabaret waar je lang over napraat.”

Het Parool **** over zijn vorige voorstelling ‘De Olieworstelaar’: “Prachtig van taal, gelardeerd met een exact afgewogen hoeveelheid grappen. Een sterk staaltje zelfreflectie.”