Strangers on Stage

Espaece

A piece by Aurélien Bory

AEGON zaal

Prijs € 30,-
T/M 27 JAAR € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 30,-
T/M 27 JAAR € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Een hit in Frankrijk, de Nederlandse première in Leeuwarden: vijf performers worden op het toneel geconfronteerd met een groot scherm en duistere muren. Poëtisch performtheater dat zorgt voor een schilderachtige wereld vol illusies, naar het beroemde essay Espèces d’espaces.

Lieven Bertels was aangedaan na het zien van Espaece. “Een prachtige circus/theatervoorstelling voor volwassenen, door een regisseur op het hoogtepunt van zijn kunnen. Deze voorstelling kreeg in de Franse pers zeer terecht enthousiaste reacties."


Tijdens de voorstelling voltrekt zich een wonderlijke chemie. Een operazangeres, clown, balletdanser en acteur toveren een 360º draaiend decor om tot kasteel, klimrek, boekenkast en schuilplaats. Naast een oogverblindend gestileerde choreografie is Espaece een puzzel die je als kijker aanzet tot reflectie en bezinning. ‘Bory bespeelt allerlei emoties, van waanzin tot humor en verwarring’, zegt theaterkenner Lieven Bertels, die de voorstelling naar Leeuwarden haalde. ‘Hij zet alledaagse situaties in een nieuw perspectief en schudt de veertjes in je hoofd op. Dit is zo’n voorstelling die je nog dagen bezighoudt en je een rijker mens maakt.’

Horeca special

Voor slechts €12,50 geniet u voorafgaand aan de voorstelling van de overheerlijke Franse theaterspecial in ons theaterrestaurant:

| Coq au vin met roseval aardappeltjes en een bistro salade |

Een perfect dagje uit in de Culturele Hoofdstad (€84,50 p.p.)

Klik hier voor meer informatie over het Escher & Espaece arrangement. Met o.a. een bezoek aan het Fries Museum, diner in Proefverlof en meer om er een compleet dagje uit van te maken!

Strangers behind the stage (€17,50):

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Harmonie? Tijdens deze korte rondleiding krijg je een kijkje achter deuren die anders gesloten. Samen met de rondleider dwaal je door het theater, langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijg je informatie over de architectuur, historie, voorstellingen en techniek.  Daarna staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, inclusief consumptie.English

Dutch premiere, exclusively in Leeuwarden

A smash hit in France, a Dutch premiere in Leeuwarden. The programmer of LF2018 was seized with emotion after watching Espaece: “A stunning circus/theatre performance for adults, by a director on top of his abilities.”

This expressive show has taken its name from an intriguing essay by French author Georges Perec: Espèces d’espaces (Species of spaces). Not the void is the central point, the focus is whatever is situated around the void.


Five performers are confronted on stage with a immense screen and dark walls. Poetic performance theatre that creates magical musings.

No language spoken

 

Nederlandse première

 

Biografie Aurélien Bory
Engelstalige biografie van de maker van Espaece