Toneel

Esther Scheldwacht & Kees Hulst

Laatste Paar Dagen

woensdag

19

december

20:30

Accent zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

19

december

20:30Accent zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Een man die niet lang meer heeft, belandt in het ziekenhuis. Verpleegkundige Engeltje ontfermt zich over hem en wijkt niet meer van zijn zijde. Door het naderende einde komen ze snel tot elkaar. Na drie succesvolle solo’s heeft Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog geschreven. ‘Laatste Paar Dagen’ gaat over een ontmoeting en over een liefde die heel plotseling toeslaat. Intiem toneel over een leven dat eindigt en een leven dat begint.


Na drie succesvolle solo’s schrijft Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog. ‘Laatste Paar Dagen’ gaat over een man, een vrouw en een teckel. Over een ontmoeting en over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint.

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die, zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft. Zijn laatste dagen zal hij in het ziekenhuis doorbrengen. Hij wordt verzorgd door verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt. Door het naderende einde komen ze razendsnel tot de kern en elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet. ‘Laatste Paar Dagen’ is de tweede samenwerking van Esther Scheldwacht en Kees Hulst. In 2015 maakten ze ‘Hoe Mooi Alles’, gebaseerd op het leven van Leo en Tineke Vroman.


Tekst: Esther Scheldwacht | spel: Kees Hulst en Esther Scheldwacht | eindregie: Daria Bukvić | vormgeving: Lidwien van Kempen | soundscape: Wim Conradi | kostuums: Iris Elströdt | Fotografie: Martijn Beekman

Website: allesvoordekunsten.nl

Recensie Theaterkrant
Kees Hulst en Esther Scheldwacht over hun onverwachte liefde: ‘Ik wil niet dat mijn leven een taboe is’ - artikel Volkskrant
Wie naar 'Laatste paar dagen' gaat om Hendrik Groen te zien, komt bedrogen uit