Visueel theater

Feikes Huis / Firma Draak

Japanse Meisjes

donderdag

12

december
2019

20:30 - 21:30 uur
Geen pauze

Geannuleerd

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

12

december
2019

20:30 - 21:30 uur
Geen pauze

GeannuleerdAccent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

13-11-2019 De voorstelling is wegens omstandigheden geannuleerd. Bezoekers hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Zij willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes in de Idol-clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime-film en de focus hebben van een Japanse zenmeester.

In een ultieme poging om hun eigen identiteit te overstijgen reiken performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hen ligt. Een tegenovergestelde wereld en tegenovergesteld gender. Want hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.


Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester.

In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken de performers Nick Bos en Mathieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden?

Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultereclash-live-Anime epos!


Concept & spel: Mathieu Wijdeven, Nick Bos Eindregie: Eva Line de Boer  Geluidsontwerp: Tommy Ventevogel  Kostuums: TerrorKittens  Bewegingsadvies: Jija Sohn  Dramaturgie: Pol Eggermont 
Techniek & lichtontwerp: Jamie Barson 
Productie: Jara Enkelaar  Publiciteit: Anil Jagdewsing 
Zakelijk Directeur: Wilma Kuite 
Met dank aan: Steef de Jong, Ellis van Maarseveen, Huis Utrecht, Hotel Modern, HNT

Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultureclash-live-Anime-epos!

Website: feikeshuis.nl firmadraak.com

 

Deel deze voorstelling:   E-mail