Cabaret

Finalistentour Leeuwarder Cabaret Festival

Kevin van Kalkeren & Jerûn Dreves

Kleine zaal

Prijs € 18,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 18,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Jerûn Dreves en Kevin van Kalkeren wonnen in 2015 het Leeuwarder Cabaret Festival. Dat leverde beiden een uitdagende prijs op: een avondvullende voorstelling in De Harmonie. In ‘Op Rolletjes’ relativeert Van Kalkeren (juryprijs) in rap tempo de halve wereld weg, terwijl Dreves (publieksprijs) in ‘Geef Frysk, neem de tiid!’ goochelt/googelt met taal. Twee talentvolle cabaretiers voor de prijs van één!

Oktober 2015 vond in de Harmonie de vierde editie van het Leeuwarder Cabaret Festival plaats.
De cabaretiers die de publieksprijs en juryprijs in de wacht sleepten waren Jerûn Dreves en Kevin van Kalkeren. De prijs: Hun avondvullende voorstelling in de Harmonie. Vanavond dus twee opkomende, talentvolle cabaretiers voor de prijs van één!

Kevin van Kalkeren – Op Rolletjes
Joods, dokter, Venetiaan, goochelaar: iedereen vult zijn leven in vanuit zijn eigen perspectief. Toch zorgt dat vaak ook voor wrijving, en rare situaties. In zijn nieuwste programma 'Op Rolletjes' onderzoekt Kevin wat we daar nu mee moeten. Met liedjes en conferences relativeert Van Kalkeren in rap tempo de halve wereld weg, om vervolgens te kijken wat er dan nog overblijft. Wees niet bang, dat blijkt best leuk.

Over Kevin
Kevin van Kalkeren (1994) heeft al veel aspecten van optreden en schrijven verkend. Als (pop)journalist, schrijver, publicist, columnist, gitarist, componist en technicus is zijn ervaring divers en verfrissend. Als comedian en cabaretier is hij ook precies dát: geïnspireerd door velen en gevormd door veel indrukken. Scherp in zijn observaties, verrassend in zijn associaties en poëtisch in zijn vertellingen. Kevin verbindt grote maatschappelijke zaken met alledaagse taferelen en zet zo rake, alles relativerende voorstellingen weg. En ja, hij maakt ook grapjes.

Jerûn Dreves – Geef Frysk, neem de tiid!
Jerûn kwam in 1971 als Jeroen Dreves ter wereld, op het keerpunt van de Âlvestêdentocht. Hij is BZN (be-zet-en) van taal en verbaast zich (eigenlijk helemaal niet) over hoe taal tot miscommunicatie en misverstanden "lijdt", terwijl het toch duidelijkheid en begrip moet geven.

Geef Frysk, neem de tiid! is een meartalich (voltallig) programma, waarin Jerûn goochelt (googelt) met taal.

Ook leuk voor n(i)et-Friezen.

– Kevin van Kalkeren won de juryprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival 2015. Jerûn Dreves ging er met de publieksprijs vandoor.
– De vijfde editie van het Leeuwarder Cabaret Festival zal in januari en februari 2017 in de Harmonie plaatsvinden.
– Het Leeuwarder Cabaret Festival 2015 was uitverkocht.

Website: www.leeuwardercabaretfestival.nl