Toneel

Firma MES

CarryMe

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Nederland in een nabije toekomst. Het vrouwenquotum is inmiddels een feit: steeds meer vrouwen werken fulltime aan hun carrière. Dit heeft veel positieve gevolgen, maar drukt de geboortecijfers wel. Zoals zo vaak biedt een progressieve app uitkomst: CarryMe.


Maarten en Eline zijn een succesvol wenskoppel uit de randstad dat na vele mislukte pogingen via deze ‘Airbnb voor draagmoeders’ gekoppeld is aan draagmeisje Didi. Op haar profiel heeft ze de optie 'inwonen' aangeklikt. Op een zondagochtend staat deze jonge Groningse op de stoep, met twee koffers en een kolfapparaat. Drie mensen in een appartement van 40m2. Elk uur een update van de app. Op zoek naar de onderliggende verhoudingen, macht en liefde. Over relaties, verantwoordelijkheid en nieuwe manieren om het leven in te vullen.

Haags collectief Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen. Eerder tourden ze door het land met de voorstelling TROEP en maakten ze het grootse locatie-spektakel IJS&VIS. Ook gaven ze rondleidingen door bordelen en maakten ze Rishi, over de tragische dood van een jongen op Station Hollands Spoor.

Hanna Bervoets ontving begin dit jaar zowel de Frans Kellendonkprijs voor haar oeuvre, als de BNG literatuurprijs voor haar roman Ivanov. Uit het juryrapport: “Bervoets heeft een nauwe voeling met onze tijd. Ze schrijft met evenveel gemak over een beklemmende dystopische wereld als over modernige relaties, die fastfood vormen voor haar cross-over lezers. Het is spannend om te ervaren waarmee Bervoets nu weer weet te verrassen.”


Producent: Firma MES, Empowered by Het Nationale theater
Cast: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans
Tekst: Hanna Bervoets
Regie: Thomas Schoots
Fotocredits: Joris Jan Bos  

Modern huiskamerdrama en sciencefiction thriller ineen. Een nieuwe toneeltekst van Hanna Bervoets.

Website: www.firmames.nl

Voor de recensie Trouw, klik hier

Trouw ★★★★: "Een draagmoeder via een app, worden we daar gelukkig van?"

De Volkskrant ★★★: "Huiskamerdrama CarryMe van Firma Mes speelt handig in op actualiteit"

Theaterkrant ★★★: "Het zwarte gat van de service-based economy"