Toneel

Firma MES

RISHI

zaterdag

2

februari
2019

20:30

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

2

februari
2019

20:30Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Op 24 november 2012 schoot een politieagent de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing dood op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor. Hij was slechts 17 jaar en bleek ongewapend. Live reconstrueert Firma MES deze noodlottige gebeurtenis. Zinderende, zeldzaam mooie performance die van de Theaterkrant én de Volkskrant maar liefst vijf sterren toebedeeld kreeg.

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.


Tekst Kees Roorda regie Thomas Schoots spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans geluidsontwerp Kaspar Schellingerhout vormgeving Lidwien van Kempen dramaturgie Karim Ameur en Willemijn Barelds empowerded by Het Nationale Theater Met dank aan De familie Chandrikasing en alle andere betrokkenen die ons te woord wilden staan.

Een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor

Website: firmames.nl

“genialer en actueler werd theater dit jaar niet”
“De opbouw van de tekst, het tragische bronmateriaal en de fantastische spelers maken RISHI tot een heftig en onontkoombaar drama, waarin sensationalisme geen ruimte krijgt” de Volkskrant

“een zinderende en zeldzaam mooie performance." Theaterkrant