Wereldmuziek

Folk City: A Song Journey II

Kleine zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Reis mee in een denkbeeldige Greyhoundbus. Chauffeur Jan Donkers rijdt met multimuzikanten Edo Donkers, Abel de Lange en Louis ter Burg door Amerika. Songs uit de tjokvolle Americana-schatkist, beelden van weidse Amerikaanse landschappen. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly en van Dolly Parton via Woody Guthrie naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetstappen traden. Vol geografische, muzikale en literaire verrassingen.

Reis mee in de denkbeeldige Greyhound Bus, met achter het stuur de alom geprezen VPRO DJ / Schrijver / Journalist / Presentator Jan Donkers. Edo Donkers (geen familie), gitaar, mondharmonica en zang, Abel de Lange gitaar,lapsteel, mandoline en zang en Louis ter Burg techniek, beelden, snaarinstrumenten, percussie reizen mee op de achterbank en zorgen voor de muzikale invulling.
Songs uit de tjokvolle Americana Schatkist worden over de luisteraar uitgestrooid, verrijkt met beelden van weidse Amerikaanse landschappen en haarscherpe observaties en verhalen van ‘Chauffeur’ Donkers. De route die de mannen volgen is vol verrassingen: geografisch, muzikaal en literair.
Via de hoofdaderen van Interstate Highways langs iconen van The American Song, via ‘dirt roads’ en landweggetjes naar de best bewaarde geheimen van het Amerikaans lied. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly, van Dolly Parton via Woody Guthrie naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetstappen traden.

Website: www.asongjourney.nl