Wereldmuziek

Folk City: De Kift

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De muziek van De Kift wortelt in punk, fanfare, rock/pop en volksmuziek. Sinds 1988 speelt de band in binnen- en buitenland op diverse podia. In dit nieuwe programma probeert De Kift 'de tijd' te pakken te krijgen. Daarvoor worden bijzondere instrumenten bespeeld, zoals de autoharp en steeldrum. Even bijzonder zijn de Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

In het nieuwe programma rond hun nieuwe album, probeert De Kift 'de tijd' te pakken te krijgen. Wat is de tijd? Is het erg dat deze voorbij gaat? Kun je verstrikt raken en vermalen worden door de tijd of kunnen we ontsnappen aan de onverbiddelijke tand des tijds? Gáát de tijd eigenlijk wel voorbij? Over verdriet en verlangen. Mooie dingen die voorbij zijn en wat er nog gaat komen, het verlangen om te blijven en niet voorbij te gaan. Tegelijkertijd worden alle registers geopend en zal het 'nu' in de liveshow schetterend, geestdriftig en kleurrijk gevierd worden in een ultieme poging om aan de vergankelijkheid te ontsnappen.
De Kift is groot geworden in de liefde voor muziek en poëzie. Een band met wortels in punk, fanfare, rock/pop en muziek van het ‘volk’. Ze staan bekend om het gebruik van bijzondere instrumenten als de autoharp en steeldrum, Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. Sinds 1988 speelt De Kift in binnen- en buitenland op grote en kleine podia, in schuren, op vuilstortplaatsen en diverse festivals. In de prijzenkast van De Kift staan onder andere een Zilveren Harp en de Zilveren Krekel voor de theatervoorstelling Kees de Jongen in 2012. De Kift verzorgde de muziek bij de tien afleveringen van de documentaireserie 'De Strijd' van de VARA op NPO2.

Een kleurrijke liveshow vol muziek en poëzie

Website: www.dekift.nl