Wereldmuziek

Folk City: Over the Rhine

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Over the Rhine bestaat sinds 1989. Karin Bergquist en Linford Detweiler waren oud-schoolgenoten toen zij hun band startten, zeven jaar later trouwden ze zelfs. Op hun ‘little farm in Southern Ohio’ vonden ze sindsdien nog meer muzikale inspiratie. Over the Rhine mixt country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop. Het resultaat: een betoverend geluid. Bij de eerste noten wordt het publiek gegrepen door de prachtige, intense, emotionele songs.

Dit aansprekende Amerikaanse folkpop-duo trekt volle zalen en dat is niet niks. Ze traden op met diverse muziekgroten der aarde zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies, muzikaal overlapt hun muziek qua sfeer ook met laatst genoemde band maar je kunt er ook echo’s in horen van bijvoorbeeld 10.000 Maniacs en de samenzang doet je denken aan die van Gillian Welch en David Rawlings maar ook van The Civil Wars.
Over the Rhine bestaat uit Karin Bergquist en Linford Detweiler. In 1989 kwam Bergquist terug naar het College, waar ze op had gezeten, om een Frans duet te zingen met een vriend. Detweiler, een oud-schoolgenoot hoorde haar zingen en raakte gelijk in de ban. Hij stapte na afloop op haar af en zei:"Would you like to be in a ... Voor hij zijn zin kon afmaken zei ze "Yes". Bergquist pakte haar spullen en vertrok naar Cincinatty en... de band was geboren. De relatie bleef professioneel, maar in 1996 trouwden ze en vonden nieuwe inspiratie toen ze het stadsleven achter zich lieten en vertrokken naar hun "little farm in Southern Ohio". Karin en Linford mixen country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop tezamen tot een betoverende geluid waarmee Over The Rhine tot grote hoogten stijgt. Bij de eerste noten wordt je gegrepen door de werkelijk prachtige en intense songs vol emotie” schreef men o.a. over deze band in de media. Over the Rhine leverde een indrukwekkend oeuvre af en hebben een uiterst fanatieke fanbase.

Website: www.overtherhine.com