Wereldmuziek

Prijs € 20,-

Kleine zaal

Prijs € 20,-

Lowlands en Noorderslag heeft het zangduo Ygdrassil al op de palmares staan. Ook een tour door Engeland ontbreekt niet. Acht jaar lang traden zangeressen Linde Nijland en Annemarieke Coenders niet als Ygdrassil op, totdat ze in 2015 ineens drie reünieconcerten gaven. Dit smaakte naar meer. Speciaal voor Fryslân en De Harmonie komt dit toonaangevende folkduo nog een keer samen. Met Bert Ridderbos op gitaren, banjo, cittern en accordeon.

Het zangduo Ygdrassil, bestaande uit de zangeressen Linde Nijland en Annemarieke Coenders, was meer dan 15 jaar toonaangevend op folkgebied in Nederland. "On-Nederlands goed" noemde een voormalig journalist van Trouw hun samenzang onlangs nog. Opgericht in 1992 maakten de twee vriendinnen vijf CD's en één DVD, met als hoogtepunten onder meer optredens op Noorderslag en Lowlands. Op de Europese release van hun laatste album 'Easy Sunrise', met invloeden uit de traditionele folk maar ook uit de pop en Americana, volgde een tour door Engeland in 2007. In hetzelfde jaar stopte Ygdrassil, omdat de neuzen toch te veel een verschillende kant op stonden. Annemarieke en Linde gingen elk solo verder. Annemarieke maakte twee albums ‘Go’ en ‘Making Heaps Digging Holes’ met drummer Wim Sebo. Linde vormde een muzikaal duo met Bert Ridderbos. Ze maakte samen met hem o.a. een avontuurlijke reis naar Bhutan, waarvan de DVD/CD ‘A musical Journey’ verscheen, en bracht recent de CD ‘I am here’ uit. Vorig jaar, in 2015 gaven de zangeressen drie 'eenmalige' reünieconcerten, waarbij de magie van de twee stemmen weer helemaal aanwezig was. Dit smaakte naar meer en speciaal voor Fryslân en de Harmonie komen ze nog een keer samen. Het optreden brengt een schitterende doorsnede van hun hele oeuvre; maar ook zingen ze nog niet eerder vertoond repertoire, aangevuld door Bert Ridderbos op gitaren, banjo, cittern en accordeon.

Website: folkcity.harmonie.nl