Muziek

Frisicana

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De bekende Friese troubadours Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra brengen in een avondvullende voorstelling eigen songs ten gehore. Ook zingen ze liedjes van artiesten door wie zij geïnspireerd zijn. Het veelomvattende genre americana verbindt hen muzikaal gezien. 'Frisicana' kent een somber decor, maar mede daardoor veel sfeer. Smeuïge anekdotes uit de levens van de drie singer-songwriters wisselen de prachtige songs af.

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, brengen gezamenlijk het nieuwe muzikale programma ‘Frisicana’. Een avondvullende voorstelling met een selectie van mooie liedjes uit het eigen repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten, die hen hebben geïnspireerd. Daarom ook verwijst de titel van het programma naar het veelomvattende muziekgenre ‘Americana’, voor alle drie van oudsher een inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen liedjes.

In een sober decor laten de heren het publiek kennis maken met eigen songs, al dan niet vertaalde klassiekers uit het internationale repertoire, regelmatig aangevuld met nieuw eigen materiaal. Elkaar begeleidend op meer dan alleen gitaar, voorzien van meerstemmige zangpartijen en aangevuld met, vaak smeuïge anekdotes, uit het leven van de heren Douwstra, Smit & Wilkens.

 

Frisiciana: Friese Americana door drie Friese troubadours

Website: www.gurbedouwstra.nl www.piterwilkens.nl