Toneel

Gare de Lyon

Jette van der Meij en Bartho Braat

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Parijs, 1942. Twee jonge geliefden nemen afscheid op Gare de Lyon. Zij stapt op de trein naar Marseille om verder te reizen naar Marokko, hij is een belangrijke verzetsman en blijft in Parijs. Ze spreken af elkaar aan het einde van de oorlog weer op Gare de Lyon te zien. Maar het leven loopt anders... Jette van der Meij en Bartho Braat overtuigen in ‘Gare de Lyon’ van Wies Venmans.


Parijs, 1942. Twee jonge geliefden nemen afscheid op Gare de Lyon. Zij stapt op de trein naar Marseille en probeert van daaruit per boot Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Ze spreken af elkaar aan het eind van de oorlog weer op Gare de Lyon te zien. Maar het leven loopt anders en pas dertig jaar later lopen ze elkaar weer tegen het lijf, beiden getrouwd. Langzaam wordt duidelijk waarom ze elkaar zo lang niet gezien hebben. Dan krijgt hun emotionele weerzien een dramatische wending, als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet.
Jette van der Meij en Bartho Braat spelen de hoofdrollen in ‘Gare de Lyon’, een nieuw Nederlands stuk van Wies Venmans over de kracht van liefde en de pijn van gemiste kansen.


Tekst: Wies Venmans | regie: Ad de Bont | spel: Jette van der Meij en Bartho Braat

Over de kracht van liefde en de pijn van gemiste kansen