Dans

Generaciones

Zigeunerflamenco uit Sevilla, van generatie op generatie

Rabobank zaal

Prijs € 28,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 28,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Danseres María ‘la Serrana’ verenigt in deze levendige dansvoorstelling twee beroemde zigeunerfamilies uit Sevilla: de los Reyes (dans) en Amador (zang/gitaar). In een uniek concept is de natuurlijke ontwikkeling van de zigeunerflamenco te zien en te ervaren. Van generatie op generatie. Een indrukwekkend dansgezelschap in een zinderende combinatie van eenvoud en virtuositeit, geschiedenis en toekomst.

Twee beroemde zigeuner families uit Sevilla, de los Reyes (dans) en Amador (zang/gitaar) zijn samengebracht door danseres María “la Serrana” in een uniek concept waarin de natuurlijke onwikkeling van de zigeuner flamenco van generatie op generatie te zien en te ervaren is.
Juan de los Reyes (50 jaar) heeft nog samengewerkt met de grote Farruco. Hij staat aan het hoofd van de familie en gaf dochters Saray en Lole een stevige basis. Daarna zijn beide dames hun eigen kant op gegaan waardoor ze van elkaar zijn gaan verschillen. Ook in de mannelijke vorm van de zigeunerschool is er inmiddels echter heel wat veranderd. De virtuose Choro laat zien hoe de traditie bewaard blijft en tegelijkertijd hoe óók de zigeunerstijl zich op natuurlijke wijze ontwikkelt en aanpast aan onze moderne vormen en grotere podia, bijvoorbeeld Carnegie Hall. María “la Serrana” vertegenwoordigt met haar verstilde en intense stijl de oude en ongepolijste manier van dansen en is hierin de oudere versie van de Reyes zusjes.
Het gehele dansgezelschap wordt begeleid door de familie Amador, die uitblinken in zang en gitaar. Ristmisch, sterk en gevoelig zijn ze, en liever op de achtergrond dan solo. De jongste zanger is Jesús Corbacho, echtgenoot van Saray die de melodieuze moderne zang voor zijn rekening neemt.
Families in de flamenco en in familie op een podium betekent zowel liefde en respect naar elkaar en de kunst die hen bindt. Een zinderende combinatie van eenvoud en virtuositeit, geschiedenis en toekomst binnen de zigeuner flamenco.