Muziektheater

Gerhardt en Peter Faber

What Lovers Do

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Een grote stad in de jaren vijftig. Een man (Peter Faber) wacht onder een lantaarnpaal op zijn liefje. Zijn vrouw zit thuis. Gesproken dagboeken vormen de basis van deze muziektheatervoorstelling: een schaamteloos betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, vergissingen, hartzeer en dagelijkse onbenulligheid. Met live gespeelde, door zanger/gitarist Gerhardt geschreven jarenvijftigliedjes in de stijl van Buddy Holly, Elvis en The Everly Brothers.

Zanger en gitarist Gerhardt vond enkele jaren geleden op een rommelmarkt de gesproken dagboeken van een man, die aan het einde van zijn leven eenzaam terugblikt op zijn liefdes en de fouten die hij maakte. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar tot op het bot, vol zelfspot en vermakelijk als het leven zelf. Gerhardt gebruikte de dagboeken als inspiratie voor zijn nieuwe album jaren-vijftig-stijl. Denk aan Buddy Holly, Elvis, The Everly Brothers.
In de muziektheatervoorstelling ‘What Lovers Do’ wordt deze soundtrack van doo-wop, rock-’n-roll en crooners gespeeld door een aantal muzikanten van Beans & Fatback (waar Gerhardt deel van uitmaakt). Acteur en theaterdier Peter Faber laat de man uit de dagboeken op het toneel tot leven komen. Het is laat in de avond in de grote stad, ergens in de jaren vijftig. Een man wacht onder een lantaarnpaal op zijn liefje. Zijn vrouw zit thuis. Wat volgt is een verontrustend en openhartig betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, vergissingen, hartzeer en dagelijkse onbenulligheid.

Website: www.dezee.nl