Toneel

donderdag

januari

Accent zaal

Het goede nieuws: vrouwen doen het goed. Het slechte nieuws: mannen kunnen daardoor hun identiteit kwijtraken. In ‘De Oerclub’ ondernemen vier mannen een onverwachte tegenactie: ze claimen de zwangerschap. Onder het motto ‘dat kunnen wij ook, maar dan beter’ beginnen ze aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst.

De Oerclub is een theatrale rollercoaster over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

Vrouwen doen het goed. Ze veroveren steeds meer terrein op gebieden die van oudsher aan mannen toebehoren: de wetenschap, de medische wereld, het bankwezen. Keerzijde van de medaille is dat mannen zich daardoor steeds onzekerder voelen. Ze zijn hun identiteit een beetje kwijt. In De Oerclub eisen vier mannen hun plek in de wereld weer op, maar op onverwachte wijze: ze claimen de zwangerschap. Het voortbrengen van leven mag niet langer het alleenrecht van vrouwen zijn! Onder het motto ‘dat kunnen wij ook - maar dan beter’ beginnen ze aan een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst.
Golden Palace is een meester in het fileren van het menselijk functioneren. “Vlijmscherp, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog,” schreef de Volkskrant al eens. In De Oerclub buigt het gezelschap zich over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

Foto: Ben van Duin
Concept en regie: Ingrid Kuijpers
Spel: David Eeles, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Sebastián Mrkvicka en Kajetan Uranitsch

“Golden Palace is een meester in het fileren van culturen” - Volkskrant

Website: goldenpalace.nl

De Volkskrant over Golden Palace:
“Golden Palace fileert menselijk gedrag op vlijmscherpe wijze, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog.”
De Volkskrant over Golden Palace: “Golden Palace is een meester in het fileren van culturen”.