Jongeren

Hamlet

ZEP

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
JONGEREN € 12,50
incl. garderobe

‘Zijn of niet zijn, dat is de vraag.’ Met ‘Hamlet’ brengt ZEP opnieuw een bewerking van een toneelstuk van Shakespeare op de planken. Voor dit overbekende verhaal koos regisseur Peter Pluymaekers voor een hedendaagse Arabische setting. Brainpower helpt weer een handje door de tekst een moderne draai te geven. Is Hamlet een terrorist of een vrijheidsstrijder?

https://www.youtube.com/watch?v=txkFTLAbIiw

Na de successen van ‘Feeks’ en ‘Othello’ bewerkt ZEP opnieuw een stuk van Shakespeare tot een eigentijdse, fysiek gespeelde thriller vol humor, adrenaline, zang en spoken. Ditmaal is ‘Hamlet’ aan de beurt, het stuk met de meest beroemde zin uit de toneelliteratuur. Hamlet moet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Als een mysterieuze verschijning, die op zijn overleden vader lijkt, hem toevertrouwt door Claudius te zijn vermoord, zint hij op wraak. Maar Hamlet raakt verscheurd tussen zijn boosheid en de loyaliteit aan zijn moeder en belandt in een tweestrijd: is hij terrorist of vrijheidsstrijder? Zijn of niet zijn, dat is de vraag.
Regisseur Peter Pluymaekers kiest voor een hedendaagse Arabische setting en Brainpower helpt, net als bij ‘Othello’, een handje door de tekst een moderne draai te geven.


Regie en bewerking: Peter Pluymaekers | co-regie: Bart Oomen | vertaling in rijm: Brainpower | spel: Fahd Larhzaoui, Yahya Gaier e.a.

Website: www.zep.nu

de Volkskrant **** over ‘Othello’:
“De spelers van ZEP nemen de zaal direct mee met hun ‘Othello’. Door ontwapenende performances en door de bewerking van rapper Brainpower, die Shakespeare hertaalde in een vet straattaaldichtwerk. En ook door regisseur Peter Pluymaekers, motor achter theatergroep ZEP, die opnieuw slaagt in zijn streven een Shakespeare toegankelijk te maken.”

Theaterkrant **** over ‘Othello’:
“Een flitsende tragedie vol adrenaline.”