Jeugd & Familie

Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie

HNTjong

donderdag

24

oktober
2019

19:30 uur

Accent zaal

Prijs € 16,50
JONGEREN € 14,-
JEUGD € 14,-
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

18.30 uur | wie wil jij zijn?

korting met dbiebpas

donderdag

24

oktober
2019

19:30 uurAccent zaal

Prijs € 16,50
JONGEREN € 14,-
JEUGD € 14,-
incl. garderobe

VANAF 10 JAAR

18.30 uur | wie wil jij zijn?

korting met dbiebpas

De kinderhelden van vroeger kwamen uit een boek of film en heetten Pippi Langkous of Peter Pan. Tegenwoordig zijn de voorbeeldfiguren de rappers en influencers die je op Instagram volgt, zoals Ronnie Flex en Famke Louise. Online kun je iedereen zijn.
 
In ‘Heidi Sissi Pippi Ronnie Barbie’ wordt boekpersonage Heidi een influencer. Waar maakt ze foto’s van? En hoe overleeft ze überhaupt op die berg zonder wifi…?


Wie is jouw voorbeeld?
Als je dat aan je moeder had gevraagd toen ze 8 was, zei ze misschien: Pippi Langkous of Heidi. Je vader koos voor Mowgli of Peter Pan. Vroeger kwamen alle kinderhelden uit boeken of films. De helden van nu zijn rappers en influencers. Je volgt ze online en zijn ze altijd dicht bij je. Is hun leven ook een groot avontuur? Wie zou je wel eens een dag willen zijn? Wat als je iedereen kunt zijn, ook al lijk je er helemaal niet op? Dan kun je als jongen net zo goed Famke Louise zijn als Ronnie Flex.

Online kun je iedereen zijn die je wilt zijn
Het is net als zoals Barbiepoppen steeds van uiterlijk en beroep veranderen, online kun je elke dag iemand anders zijn. Wat is belangrijker je online of je offline leven? En waar ben je meer jezelf? Waar is de meeste ruimte voor fantasie? Stel dat Pippi Langkous nu een Youtuber zou zijn. Wat voor video’s neemt ze dan op?

Wat is de invloed van sociale media en influencers?
Eva Line de Boer is een jonge theaterregisseur die het gedrag en de leefwereld van jongeren verkent in haar voorstellingenl. Ze heeft een fascinatie voor wat mensen over zichzelf delen en hoe ze zich laten zien in het openbaar.  Zoals in de voorstelling Tutorial, the art of living over Youtube en de intimiteit van internet. In 2014 won Eva de Ton Lutz Award en 2016 ontving ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.

   

Een parade van Instahelden, rappers, fantasiefiguren en boekpersonages

Website: hnt.nl stipproducties.nl

Theaterkant: IJZERSTERKE MASH-UP VAN ECHTE EN VIRTUELE WERELD

Scenes ★★★★
Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie is een intelligente, komische voorstelling die ook respect afdwingt door goed spel.

Trouw ★★★★
De huidige jeugd van 10+, het beoogde publiek, zal de rol van rapper Ronnie Flex vast meteen omarmen.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail