Jeugd & Familie

Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen

Sanne Nouws

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Een vrouw van het Jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau komt het theater binnen en legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor kinderen. Met het wetboek onder haar arm begint ze scènes te schrappen. De koning en zijn personeel komen in opstand, want zo blijft niks over van het toneelstuk en het koninkrijk. Wat mag wel en wat niet? En wie bepaalt dat? Kinderen mogen hun ongezouten mening geven.

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan gebeurt dat. Maar dan komt de vrouw van het Jeugdbeschermingszorgvoorzieligekinderendienstbureau het theater binnen en legt de voorstelling stil. Dit verhaal is volgens haar ongeschikt voor kinderen. Er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders. Met het wetboek onder haar arm waarin alle kijkregels staan, begint ze scènes te schrappen. De koning en zijn personeel komen in opstand, want zo blijft er niks van het toneelstuk en het koninkrijk over. Wat mag wel en wat niet? En wie bepaalt dat? Kinderen mogen hun ongezouten mening geven.


Tekst en regie: Sanne Nouws | spel: Lottie de Bruijn e.a.

Website: www.stipproducties.nl

volkskrant (*****) "Een Kekke opstand tegen vertrutting."

Theaterkrant (****) "Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder."

Kidseropuit: "Het is een soort theater dat ik niet eerder gezien heb, verrassend en spannend."