Toneel

Het Debuut

Rudolphi Producties

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Tijdens het ITs Festival maakten enkele jonge theatermakers bijzonder veel indruk. Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemde de jury hen. De meest aansprekende drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van Nederlandse toneel-, dans- en kleinkunstopleidingen worden beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Maak kennis met de talenten van de toekomst!

Rudolphi Producties presenteert de nieuwe generatie pas afgestudeerde theatermakers, geselecteerd tijdens het ITs Festival (International Theatre School Festival). Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury hen. De meest aansprekende drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel- , Dans- en Kleinkunstopleidingen, worden door Rudolphi Producties beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Met hun afstudeervoorstelling hebben zij ons omvergeblazen, onze harten gestolen en hun talent getoond. Wij stellen ze graag aan u voor.

The Place to Be
Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade
Mime, Academie voor Theater en Dans Amsterdam

Een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een ogenschijnlijk zinloze exercitie van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie. “Een tour de force” aldus Jan Zoet (directeur Academie voor Theater en Dans).

“Hidde en Koen pakken je vast en laten je niet meer los. Ze putten elkaar uit, gaan tot het gaatje, maar weten de voorstelling toch wonderbaarlijk licht te houden” aldus de jury.oncept en spel: Koen van der Heijden, Hidde Aans-Verkade, lichtontwerp: Paul Bruinsma, soundscape: George Dhauw, begeleiding : Loes van der Pligt

 What sounds like now
Nick Livramento Silva & Joey Schrauwen

Toneelschool, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem / Performance, Toneelacademie Maastricht

Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen. De jury: “Nick en Joey doen iets wat zelden vertoond is in het theater. Wij hebben ademloos zitten kijken naar een van de meest gedurfde performances die we ooit gezien hebben”. 

concept, spel en regie: Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen

The Seed of Life
Romano Haynes
Acteursopleiding, Toneelacademie Maastricht

 Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze oorzettingsvermogen. 

Ga met Romano mee op reis langs de herinneringen uit zijn verleden, langs proza en spoken word. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu. 

“Romano toont zich een meesterverteller. In een simpele maar o zo dwingende vorm neemt hij ons mee in zijn meest persoonlijke geschiedenis. Het is onvermijdelijk en vertelt ons een verhaal uit een cultuur die ver lijkt maar door de geschiedenis heen de onze is geworden” aldus de jury.

 concept, tekst en spel: Romano Haynes, zang: Yorlenie Delgado Faria, regie: Tjon Rockon, lichtontwerp: Dennis Vooren.

 Maak nu al kennis met de talenten van de toekomst!

Website: www.viarudolphi.nl

“Aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent.” (Theaterkrant).
“Drie bijzondere voorstellingen voor de prijs van één.” (Haarlems Dagblad).
“Alle makers laten zien dat ze lef hebben zonder schroom hun eigen fascinaties en eigenaardigheden tentoon te stellen.” (Volkskrant)