Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld

AEGON zaal

Prijs € 59,-
GOUDEN TICKET € 69,-

‘Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld’ slaat opnieuw zijn vleugels uit boven Nederland! Bijna vijftig vederlichte ballerina's van het Nationaal Ballet van Shanghai betoveren iedereen die zich overgeeft aan dit hartverscheurende liefdesepos. De ontroerende muziek van Tsjaikovski voegt daaraan een magische dimensie toe. Maar liefst vier sterren gaf de Volkskrant deze sensationele productie van de Engelse topchoreograaf Derek Deane.

‘Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld’ slaat na de succesvolle tournee van 2015 opnieuw haar vleugels uit boven Nederland. In plaats van 16 schitteren er maar liefst 48 zwanen in deze productie. Wat de Engelse topchoreograaf Derek Deane heeft bereikt met de beeldschone ballerina’s van het Shanghai Ballet, is van een betoverende magie. Zonder de authenticiteit van ‘Het Zwanenmeer’ aan te tasten, voegt zijn choreografie een prachtig hoofdstuk toe aan deze balletklassieker.
Dit balletfeest is dan ook overal ter wereld een regelrechte sensatie. De Chinese ballerina’s doen in uitstraling en perfectie niets onder voor die uit wereldberoemde vertolkingen van gezelschappen als het Bolshoi Ballet, het Mariinsky Ballet of The Royal Ballet uit Londen. Geniet u van een heerlijk romantisch verhaal, de ontroerende muziek van Tsjaikovski en natuurlijk de 48 zwanen uit Shanghai. “Een adembenemend, gevarieerd geometrisch vormenspel. (…) Het zwanenmeer is een zwanenzee geworden.” (de Volkskrant****)

Deze prachtige productie is zonder meer een hoogtepunt in De Harmonie!

Website: www.stardusttheatre.nl

Shanghai Ballet verheft ‘Het Zwanenmeer’ tot “adembenemende zwanenzee” (de Volkskrant ****).

de Volkskrant ****:
“Een adembenemend, gevarieerd geometrisch vormenspel van rijen, driehoeken, cirkels, kruisen en v’s, van contouren en massieve, met dansers ‘ingekleurde’, vlakken. Maar ook in de vloeiende frases is de massa prachtig. Het deint, golft en kolkt nu nog meer rond het tragische liefdespaar Odette en prins Siegfried. Het zwanenmeer is een zwanenzee geworden.”

Trouw ***:
“Een zeer genoeglijk balletavondje uit voor het hele gezin. (…) We zien hier een glossy spektakel van uitwaaierende formaties die naadloos in elkaar overlopen, wat bijzonder mooie ‘plaatjes’ oplevert. Het oog wordt betoverd.”