Toneel

Het Nationale Theater

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wat is nodig om het complete oeuvre van William Shakespeare, de grootste theaterschrijver ooit, er in anderhalf uur doorheen te jassen? Regisseur Theu Boermans laat het publiek genieten van de grappigste opfriscursus ooit over het werk van de beroemde Engelsman. Acteurs Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker spelen deze razende komedie in de allerbeste slapsticktraditie voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt.

Regisseur Theu Boermans geeft vanavond de grappigste opfriscursus, of de snelste introductie ooit op ‘s werelds grootste theaterschrijver: William Shakespeare. Want wat is er nodig om diens complete oeuvre er in anderhalf uur doorheen te jassen? Niet meer dan drie mannen en wat attributen! Dat was het idee van de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield, die alle 37 avondvullende Shakespeare-stukken, met in totaal 1834 personages, lichtjes inkortten en uitkwamen op een perfecte theateravond.
De koningsdrama’s worden gespeeld als voetbaltoernooi (om voor eens en altijd duidelijk te maken wie er nu achter wie aanzit) en alle komedies zijn gecomprimeerd tot een superkomedie. De vrouwen die zich in Shakespeare’s stukken als man vermommen, komen allemaal voorbij en zelfs Shakespeares sonnetten worden niet vergeten!
Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen deze razende productie in de allerbeste slapstick-traditie voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt.


Tekst: Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield | regie: Theu Boermans | spel: Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker

Drie acteurs, anderhalf uur, 37 Shakespeareklassiekers!

Website: www.hnt.nl