Toneel

Het Nationale Theater

The Nation

AEGON zaal

Prijs € 42,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Highlight

Fingerfood | €15,00

AEGON zaal

Prijs € 42,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Highlight

Fingerfood | €15,00

In de Schilderswijk in Den Haag verdwijnt de 11-jarige Ismaël. Veel mensen blijken een stukje van de puzzel te bezitten en komen, aangewakkerd door de media, lijnrecht tegenover elkaar te staan. Eén vraag verdwijnt echter langzaam naar de achtergrond: waar is Ismaël? ‘The Nation’ is als een Netflix-serie op toneel. Tijdens deze vijf uur durende marathonvoorstelling volgen zes afleveringen van een theaterthriller vol spannende cliffhangers!


‘The Nation’ is als een Netflix-serie op toneel. Tijdens de vijf uur durende marathonvoorstelling kijkt u naar zes afleveringen van een actuele en geestige theaterthriller vol spannende cliffhangers. Net als voor de buis kunt u lekker twitteren over wat u ziet en uiteraard rustig iets gaan eten of drinken. Eric de Vroedt werkte een jaar lang aan dit zesluik over de op hol geslagen multiculturele samenleving. In de Schilderswijk in Den Haag verdwijnt de elfjarige Ismaël. Iedereen lijkt een stukje van de puzzel te bezitten. Wat is de rol van de politie? Weet zijn radicaliserende broer meer? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staat iedereen als snel lijnrecht tegenover elkaar en verdwijnt één vraag langzaam naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Fingerfood
In beide pauzes serveren wij lekker fingerfood (hapjes uit het vuistje) met pauzedrankje. De hapjes samen voldoen aan een echte maaltijd. Dit arrangement zit niet standaard in de ticketprijs. Wil je hiervan gebruikmaken? Bestel dan het Fingerfood-arrangement in het bestelproces.

 

 

★★★★★ "Met ‘The Nation’ levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment" NRC Handelsblad

★★★★★ "Sterk geschreven diamantjes." Theaterkrant.nl

★★★★ "Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat." Volkskrant

★★★★ "Een complexe, uiterst intelligente theaterthriller, vol politiek gekonkel, alternatieve feiten en emotionele spelletjes." Parool

★★★★½ "Romana Vrede intrigeert, fascineert en verleidt je elke aflevering opnieuw." Cultureel persbureau

★★★★ “Een heel goed gemaakte, heel spannende, en heel relevante serie voorstellingen.” RiRo Theater

 

“The Nation zet zaken op scherp.” Leids Dagblad / Haarlems Dagblad


Tekst en regie: Eric de Vroedt | spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.

Zes afleveringen in een vijf uur durende marathonvoorstelling

Website: www.hnt.nl