Toneel

Het Nationale Theater

Sexual Healing

dinsdag

26

november
2019

20:30 uur

Rabobank zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

dinsdag

26

november
2019

20:30 uurRabobank zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Een gezin vertrekt naar Frankrijk: de zonnepanelen werken, de biologisch-dynamische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain.

Het volstrekt uit elkaar gegroeide Nederlandse gezin heeft zich op het Franse platteland weten te herpakken. Totdat een jongeman op het erf staat. Iedereen raakt van hem in de ban. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekt het pas echt.

Iedereen wil bij hem zijn, door hem worden bezeten. Er gaat een mystieke kracht van hem uit.

“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven,” vertelt Jeroen De man. “Mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.”

Regisseur Jeroen De Man trok, als onderdeel van de repetities, met de cast naar Frankrijk om te repeteren en te filmen. De opnames maken onderdeel uit van de voorstelling.

De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien Teorema van Pasolini, het tv-format Ik vertrek en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.


Regie: Jeroen De Man Tekst: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen Dramaturgie: Willemijn Barelds Regieassistent: Abdel Daoudi Scenografie: Sarah Nixon Kostuums: Arien de Vries Licht: Jan Harm Wagner Geluid: Bo Koek Acteurs: Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker, Romana Vrede, Mariana Aparicio Torres, Mark Kraan en Ariane Schluter

Met Hein van der Heijden, Bram Suijker, Romana Vrede, Mariana Aparicio Torres e.a.

Website: hnt.nl

NRC: “Het is zeldzaam in de Nederlandse theaters, maar met Sexual Healing toont het Nationale Theater dat het mogelijk is: een geslaagde, echt geestige komedie maken.”

Theaterkrant: “Met zichtbaar plezier bijten de acteurs zich vast in de hilarische dialogen van Hulst en Tarenskeen, die ze met perfecte timing tot hun recht laten komen.”

 

Deel deze voorstelling:   E-mail