Entertainment

Het opvoedcircus

Stine Jensen en Frank Meester

Accent zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Wanneer doe je het goed als ouder? De opvoedbijbel van dr. Spock is niet langer heilig. Daarom nemen filosofen Frank Meester en Stine Jensen in deze komische, interactieve theatershow hun toevlucht tot de adviezen van oude en nieuwe denkers. Want opvoeders laveren al eeuwen tussen disciplineren en vrijheid geven. Met humor, filmpjes en zelfspot banen ervaringsdeskundigen Meester en Jensen zich een weg door de pedagogische doolhof.

Opvoedgoeroes schetsen in hun boeken regelmatig een spookbeeld van verwende en te veel beschermde kinderen. Wanneer doe je het goed als ouder? Aangezien de opvoedbijbel van Dr. Spock niet langer heilig is, nemen filosofen Frank Meester en Stine Jensen in deze komische en interactieve theatershow hun toevlucht tot de adviezen van oude en nieuwe denkers, van Rousseau en Kant tot Paul Verhaeghe en Willem de Jong. Volgens de laatste creëert de hedendaagse opvoeder ‘tefal-jongeren’, die alles van zich af laten glijden. Rousseau vond dat het kind alles zelf moest ontdekken, Verhaeghe denkt dat het juist autoriteit behoeft. En Kant schreef dat ‘een mens pas een mens is door zijn opvoeding’. Kennelijk laveren opvoeders al eeuwenlang tussen disciplineren en vrijheid geven. Met humor, filmpjes en zelfspot banen ervaringsdeskundigen Jensen en Meester zich in ‘Het opvoedcircus’ een weg door het pedagogische doolhof.


Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. In de televisieserie Dus Ik Ben over de wortels van onze identiteit - gebaseerd op haar gelijknamige bestseller - maakte ze in 2016 ook een aflevering over opvoeden. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met de Zilveren Griffel.

Frank Meester is filosoof, publicist en musicus. Hij heeft diverse boeken geschreven, waaronder een aantal samen met zijn broer (Gebroeders Meester). Daarnaast verschijnen er regelmatig columns van zijn hand in Filosofie Magazine, de Volkskrant en Trouw.

Komische, interactieve theatershow over opvoeden.

Website: www.stinejensen.nl