Jeugd & Familie

Het Wilde Westen van Calamity Jane

Theater Gnaffel

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Zij kon rijden, vechten, vloeken en drinken als een man. En ze was de eerste vrouw die een broek droeg. Achter die stoere wildwestheldin school een meisje met dromen en verlangens. In 'Het Wilde Westen van Calamity Jane' van Theater Gnaffel vertellen actrice Heidi Arts en poppenspeler Elout Hol haar heroïsche en tegelijkertijd tragische verhaal.

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de gelijknamige film met Doris Day in de hoofdrol of uit de televisieserie Deadwood. Nu komt ze langs bij Theater Gnaffel, die in haar nieuwe voorstelling een Wild West show tot leven brengt. Het wordt een samengaan van verschillende werelden en verschillende tijden.
Calamity Jane was een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze ging haar eigen weg, was voor niemand bang én ze was de eerste vrouw die een broek droeg. Ook kon Calamity Jane rijden als een man, vechten als een man, vloeken als een man, schieten als een man en drinken als een man. Ze is een ware publiekstrekker!
Het leven van Calamity Jane was niet gemakkelijk. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens. Haar verhaal wordt in deze show verteld. Verwacht geen Wild West als in de film, al is het verhaal van Calamity Jane wel spannend! Misschien dat ze er hier en daar wat bij verzint, maar dat mag in het theater. Samen met poppenspeler Elout Hol vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!
Het Wilde Westen van Calamity Jane is speciaal door Ad de Bont voor Theater Gnaffel geschreven. Hij werkte al eerder samen met Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar. Hoogtepunten in zowel de carrière van Elout Hol als die van Ad de Bont. In dit nieuwe stuk zorgt hij ervoor dat Elout z’n poppenspel opnieuw volledig tot recht kan komen. Actrice Heike Wisse is Elout’s tegenspeler.

Elout Hol en regisseur Silvia Andringa werkten eerder samen bij de succesvolle producties De Koning en de Rest en Witte en het Wilde Paard.

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt al meer dan 25 jaar voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Voorstellingen die eigenzinnig en verrassend zijn, vol hartstocht en humor. Geen oordeel vellen, maar uitdagen en inspireren!


Tekst: Ad de Bont Regie: Silvia Andringa Spel: Heike Wisse en Elout Hol Vormgeving poppen : Elout Hol Vormgeving decor : Udo Thijssen Kostuums: Dorien de Jonge Lichtontwerp: Berry Claassen Foto: Ron Greve

Website: www.stipproducties.nl