Toneel

Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden

Bejaarden & Begeerte

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Ruim twaalfduizend oudere én jongere bezoekers bezochten de voorstellingen over liefde en verliefdheid van theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983). Met ‘Bejaarden & Begeerte’ toeren zij – met hun de zeventig gepasseerde zangeres – opnieuw langs de theaters. Maandenlang spraken ze openhartig met ouderen over de liefde. Een door hun eigen opa’s geïnspireerde voorstelling die prikkelt om lief te hebben en te leven.

Na 150 speelbeurten en ruim 12.000 oudere én jongere bezoekers zijn theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) nog steeds niet uitgepraat en uitgevraagd over liefde en verliefdheid, van vroeger en nu. Samen met hun zangeres (70+) toeren ze opnieuw langs de theaters met ‘Bejaarden & Begeerte’.
Geïnspireerd door hun eigen opa's, die op hoge leeftijd opnieuw verliefd werden, presenteren de twee makers dit bijzondere theaterproject over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij daarover. Maandenlang spraken ze openhartig met ouderen over de liefde. Over de eerste ervaringen en het eindeloos dansen van de foxtrot, maar ook over hoe de liefde verandert als je ouder wordt. Werkt het lichaam nog mee? Kom je het verlies van je partner ooit te boven? Zo ontstond een respectvolle voorstelling die prikkelt om lief te hebben, om te leven. Want ook bij ouderen kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Al willen de kinderen dat vaak liever niet weten.


Concept en spel: Oscar Kocken en Lucas De Man | zang: Ery Boom/Edith Vollenberg e.a. | toneelbeeld: Jasper Rijsdijk

Website: www.bejaarden-en-begeerte.nl

NRC Handelsblad ****:
“Door de transparante wisselwerking tussen bühne en zaal krijgt de voorstelling een open, los en plezierig karakter.”