Toneel

Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden

De Man door Europa

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De solovoorstelling ‘De Man door Europa’ is hartveroverend. Theatermaker Lucas De Man bezocht zeventien steden in acht Europese landen en interviewde onder anderen ruim twintig denkers en kunstenaars. Onze Europese samenleving staat onder druk. De Man plaatst de huidige situatie naast de vorige overgangsperiode in Europa, die van de middeleeuwen naar de renaissance, en leert ons de belangrijkste inzichten van een nieuwe generatie Europeanen.

“Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in”, schreef de Volkskrant in een viersterrenrecensie over ‘De Man door Europa’. Als uitgangspunt nam hij de situatie waarin ons continent zich momenteel bevindt: aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk.
Voor deze solovoorstelling deed De Man zeventien steden in acht Europese landen aan en interviewde hij meer dan twintig denkers en kunstenaars, allen bezig met een zoektocht naar nieuwe manieren van samenleven in tijden van verandering. Daarnaast sprak de theatermaker met historici over de grote ‘oude’ creatieve denkers en kunstenaars zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther. De Man plaatst de huidige situatie naast de vorige allesbepalende overgangsperiode in Europa, die van de middeleeuwen naar de renaissance. Ondertussen leert hij ons de belangrijkste inzichten van een nieuwe generatie Europeanen.


Concept, regie en spel: Lucas De Man | videomontage en regie: Ruut van der Beele | camera: Ton Vorselaars en Pepijn Robben

Website: www.hzt.nl

Trouw:
“De Man is een charmante theaterpersoonlijkheid met een eigenzinnige kijk die zijn publiek moeiteloos door soms wel erg complexe betogen sleurt.”

Cultuurpers:
“Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken.”