Toneel

Het Zuidelijk Toneel

De Bastaard

vrijdag

19

november
2021

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

vrijdag

19

november
2021

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.

De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. 
 
Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.


Credits
Artistiek advies: Piet Menu
Tekst en spel: Rashif El Kaoui
Muziek en spel: Michelle Samba
Video en spel: Ahmet Polat
Eindregie: Lucas De Man
Productie: Ellen van Bunnik
Techniek: Tom Ijpelaar
Kostuum: Jolanda van de Ven 
Stage video: Birke Wobbes
Stage productie: Sascha de Jong

Roadmovie op het toneel, waarin slam poetry, film, proza en vertelling elkaar afwisselen.

Nieuwsblad ⭐⭐⭐⭐
“El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven”

Theaterkrant
“Rashif El Kaoui onderhoudt het publiek bijzonder charmant over zijn twijfels, zijn leven, zijn afwezige vaderen zijn pogingen een eigen plek te vinden in een wereld waarin ‘bastaards’ niet gewild zijn.”

 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Theaterplus
Prijs: € 11.00
Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.
https://harmonie.nl/files/product/1623422536-harmonievents-00072.jpg
vrijdag 19 november 2021 om 20:30 uur
Theatergerecht
Prijs: € 18.50
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
https://harmonie.nl/files/product/1623422736-LucasKemper_Harmonie_ClubDiplomatique_HR-90.jpg
vrijdag 19 november 2021 om 20:30 uur
Theatermenu
Prijs: € 29.50
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
https://harmonie.nl/files/product/1623422786-Cremebrulee.jpg
vrijdag 19 november 2021 om 20:30 uur