Klassiek

Holland Baroque & Daniël Lohues

Op zoek naar Bach

woensdag

16

oktober
2019

20:30 uur

Rabobank zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Organisatie Appassionata

woensdag

16

oktober
2019

20:30 uurRabobank zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Organisatie Appassionata

Daniël Lohues gaat met Holland Baroque op zoek naar Bach. Lohues zwerft rond in de Thomaskirche in Leipzig en graaft in zijn eigen jeugd. Als kind werd hij met Bach in slaap gewiegd, later speelde hij orgel in de kerk. Nog altijd is Bach zijn held. Een avond vol rake Lohues-observaties, gevat in de schitterende omlijsting van Holland Baroque.
 
Met muziek van onder meer Bach, Buxtehude, Lohues en Steenbrink en met arrangementen.

Daniël Lohues is een muzikale en artistieke duizendpoot. Hij is (film)componist, Drentse singer-songwriter, bandleider, gitarist, organist en schrijver, om zijn belangrijkste artistieke uitingen te noemen. Rode draad in zijn muzikale leven is Johann Sebastian Bach. Daarmee verpersoonlijkt hij ook het ideaal van Holland Baroque: barokmuziek naar het heden halen.
 
Holland Baroque verenigt Telemann met Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen.
Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles is voor Holland Baroque: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

Website: hollandbaroque.com lohues.nl appassionata-leeuwarden.nl

 

Artikel in Trouw
Een ode aan Bach

Deel deze voorstelling:   E-mail