Klassiek

oktober

Koepeltheater

Prijs € 25,-

Geboeid door het Parijs uit de tijd van Lodewijk XIV, gefascineerd door de muziek van Jean-Baptiste Lully en geïnspireerd door de Nederlandse klassieker Baron van Theun de Vries pakt Holland Baroque uit met een meer dan spetterend orkestprogramma.

Michel Baron, einzelgänger en een goddelijk mooie jongen, ontmoet Molière als hij 13 jaar is. De Franse toneelschrijver en steracteur wordt zijn grote voorbeeld en vaderfiguur. En terwijl Baron zich ontwikkelt, takelt Molière af.

De 17e eeuw is de bloeiperiode voor de Franse muziek met componisten als Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier. Magnifieke ouvertures en dansen, geschreven voor Molière’s satirische komedies.

De Franse fluitist Alexis Kossenko is een virtuoze poëet. Een reden voor Holland Baroque om hem wederom uit te nodigen voor een luisterrijk Molière et Moi in samenwerking met acteurs Maartje van de Wetering en Erik van der Horst

Dit project is gelieerd aan het gelijknamige hoorspel dat in de herfst van 2018 op NPO Radio 4 en 1 door AVROTROS zal worden uitgezonden. Eén speciaal voor dit concert geschreven aflevering klinkt live tijdens dit concert.

Holland Baroque: Balancerend tussen traditie en vernieuwing gaat de hechte groep musici steeds op zoek naar de actualiteit van muziekbeleving en draagt zo vol enthousiasme bij aan de ontwikkeling van klassieke muziek voor een publiek van nu. Barokmuziek staat daarbij altijd centraal.

‘Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek.’

Muziek tegen het decor van Versailles

Website: www.appassionata-leeuwarden.nl