Klassiek

Holland Baroque

Meets Dorothee Mields en Marco Amrosini

donderdag

7

februari
2019

20:15

Doopsgezinde kerk

Prijs € 18,-

donderdag

7

februari
2019

20:15Doopsgezinde kerk

Prijs € 18,-

Muziek uit 17e-eeuwse kroegen en kastelen van o.a. Biber, Purcell, Holborne & traditionals. Holland Baroque met Marco Ambrosini met een ongewoon instrument, de nyckelharpa. Deze veelzijdige musicus met zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties is de uitgelezen muzikale danspartner van de betoverende stersopraan Dorothee Mields.

Holland Baroque deelt graag het podium met vrije geesten. Zo ontstaat er een vrijplaats voor nieuwsgierige mensen. Zo iemand is ook de Italiaan Marco Ambrosini. Hij speelt nyckelharpa, dat Zweedse strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren dat vooral in de volksmuziek gebruikt wordt. Ambrosini is geen Zweed en is naast improvisator een vis in het water in barokmuziek. Een ongewone combinatie van musicus en instrument. Deze veelzijdige musicus met zijn vederlichte toon en schilderachtige improvisaties is de uitgelezen muzikale danspartner van de betoverende stersopraan Dorothee Mields. Met muziek uit 17e-eeuwse kroegen en kastelen belooft Holland Baroque precies dát te doen waarvoor het op handen wordt gedragen: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Deze ongewone combinatie leidt tot schilderachtige muzikale momenten.

Muziek van o.a. Biber, Purcell, Holborne & traditionals

Holland Baroque: Balancerend tussen traditie en vernieuwing gaat de hechte groep musici steeds op zoek naar de actualiteit van muziekbeleving en draagt zo vol enthousiasme bij aan de ontwikkeling van klassieke muziek voor een publiek van nu. Barokmuziek staat daarbij altijd centraal.

‘Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek.’

Muziek uit 17e eeuwse kroegen en kastelen

Website: www.appassionata-leeuwarden.nl