Visueel theater

Hotel Modern & Arthur Sauer

Ons Wereldrijk

donderdag

22

oktober
2020

20:30 uur

Uitverkocht

Accent zaal

Prijs € 20,75

donderdag

22

oktober
2020

20:30 uur

UitverkochtAccent zaal

Prijs € 20,75

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers van Hotel Modern proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden, en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, het verhaal komt zo levensgroot tot leven. Het begint in 1597: het eerste Nederlandse schip komt aan. Een gewelddadig spoor van de ondernemende Nederlanders volgt..

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers van Hotel Modern proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden, en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden die ze filmen worden op een groot scherm geprojecteerd, de eilanden en hun bewoners komen zo levensgroot tot leven.
Het verhaal begint in 1597: het eerste Nederlandse schip komt aan. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de ondernemende Nederlanders, die zich in 300 jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en zien hoe ze uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer moeten verlaten.
Hotel Modern werd wereldberoemd met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp, waarin de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazi-kamp worden verbeeld. In Ons Wereldrijk richt het gezelschap haar blik op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’.

 

Deel deze voorstelling:   E-mail