Muziek

I'm a Soulman

The Soul of Stax

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

De soulshow ‘I’m a Soulman’ is gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX, dat in 1958 in een door rassenrellen geteisterd Amerika werd opgericht door een blanke broer en zus die zich richtten op zwarte artiesten, zoals Otis Redding. Op het podium verrijst de opnamestudio van STAX. Steffen Morrison en Joy Wielkens laten onder begeleiding van de beste r&b-band van Nederland de Soul van de Sixties herleven.

I’m a Soulman is een authentieke en opzwepende soulshow gebaseerd op het
opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. Het is 1958 en Amerika wordt geteisterd door rassenrellen als juist op dat moment een blanke broer en zus besluiten om een platenlabel te beginnen dat zich richt op zwarte artiesten. Binnen de kortste keren groeit STAX uit tot een familie van gelijkgestemden waar artiesten als Otis Redding, Sam & Dave en Booker T. & the M.G.’s wereldwijde furore maken.

Op het podium herrijst de wereldberoemde opnamestudio van STAX. Steffen Morrison (bekend van TVOH) en Joy Wielkens (o.a. The Buddy Holly Story) laten onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties herleven met hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en natuurlijk “I’m a Soulman”.


Cast: Steffen Morrison en Joy Wielkens met 6-mans band (Wiboud Burkens – Hammond, Cyril Directie – drums, Manuel Hugas – bas, Rene van Barneveld – gitaar, Michael Varekamp – trompet en Ben van den Dungen – sax) Regie: Eva Mathijssen

met hits als “Dock of the Bay” en “I’m a Soulman”

Website: www.soulmantheater.nl