ICK & Ballet National de Marseille

20:00 uur | dansvoorafje

Rabobank zaal

20:00 uur | dansvoorafje

Ons lichaam is onze beste vriend en tegelijk onze grootste vijand: het speelse, het nieuwsgierige en het afwezige lichaam. Toch zijn we ons daar niet altijd bewust van. Voor een danser is het lichaam echter een belangrijk instrument. Toen Emio Greco en Pieter C. Scholten elkaar in 1995 leerden kennen, misten ze het intuïtieve lichaam als drijvende kracht in de dans. Dit zette hen aan tot het schrijven van een zevendelig manifest, ‘De 7 noodzakelijkheden’, dat voor hen tot op de dag van vandaag inspiratie voor en de drive achter het maken van nieuw werk is. Zeven choreografen gaan, met dit manifest in gedachte, hun fascinatie voor het lichaam kenbaar maken. Rauw, gestileerd, politiek, technologisch, minimalistisch of expressief, allen hebben ze in ieder geval één ding gemeen: het lichaam is de inspiratie- en krachtbron. Elke choreograaf werkt met dansers van Ballet National de Marseille en ICK op die manier aan een statement voor de dans.

Concept en regie: Emio Greco | Pieter C. Scholten | choreografie: Nacera Belaza, Amos Ben-Tal, Eric Minh Cuong Castaing, Joeri Dubbe, Faustin Linyekula, Ayelen Parolin en Ula Sickle | dans: Kim Amankwaa, Malgorzata Czajowska, Andres Garcia Martinez, Tycho Hupperets, Arad Inbar, Yoshiko Kinoshita en Kengo Nanjo

Zeven choreografen en zeven dansers met fascinatie voor het lichaam

Website: www.ickamsterdam.com