Jazz

Hothouse Redbad Jazz

Kleine zaal

Kleine zaal

Deze middag wordt het jazzseizoen bij Hothouse Redbad geopend met een dubbelconcert. Voor de pauze brengt het kwartet van Edison-winnaar Ilja Reijngoud een aanstekelijke hommage aan de pianist en componist Horace Silver. Na de pauze neemt de volstrekt unieke jazzmuzikant Jasper van ’t Hof plaats achter de vleugel. Hij brengt met zijn bekende krachtige en tegelijkertijd romantische stijl nummers van zijn cd ‘The Yellow House’.

Als opening van het jazzseizoen bij Hothouse Redbad, vanmiddag een dubbelconcert met voor de pauze het kwartet van trombonist, Edison en Monk-Award winnaar Ilja Reijngoud. Zij brengen een hommage aan de pianist en componist Horace Silver. Deze muziek is altijd een inspiratiebron geweest voor deze band, muziek met pakkende grooves en opgewekte thema’s, allemaal regelrechte jazz hits. In eigentijdse arrangementen en aangevuld met eigen stukken, vormt het repertoire van Silver de basis van het programma dat garant staat voor een energiek en aanstekelijk concert.
Na de pauze neemt Jasper van ’t Hof plaats achter de vleugel. Een volstrekt unieke jazzmuzikant, met zijn krachtige en tegelijk romantische stijl van spelen. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen en speelde met o.a. Archie Shepp, Keith Jarett en Eric Vloeimans. De muziek die nu gespeeld wordt is van zijn CD The Yellow House en vormt de basis van deze indrukwekkende band, lyrische muziek, typische Van ’t Hof melodieën en met een enorme vitaliteit en groove gespeeld.

Ilja Reijngoud - trombone Marius Beets – bas Marcel Serierse – drums Rob van Bavel – piano (1ste set) Jasper van ’t Hof – piano (2de set)

Website: www.iljareijngoud.com