Toneel

Internationaal Theater Amsterdam

Scènes uit een huwelijk

vrijdag

15

maart
2019

19:30

AEGON zaal

Prijs € 31,-
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

15

maart
2019

19:30AEGON zaal

Prijs € 31,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Johan en Marianne lijken het perfecte koppel. Maar als Johan vertelt dat hij een ander heeft, is hun huwelijk voorbij. ‘Scènes uit een huwelijk’ is een internationaal succesvolle theaterbewerking van de gelijknamige film van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman. Tijdens deze intieme voorstelling beweegt het publiek zich door het decor en maakt kennis met het stel in drie fases in hun teloorgaande huwelijk.


U beweegt zich tijdens de voorstelling door het decor en zit in zes scènes bovenop hun helletocht, waarbij drie acteurskoppels van verschillende leeftijden het teloorgaande huwelijk van Johan en Marianne verbeelden, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht. Als door een vergrootglas kijkt u naar verleden, heden en toekomst van wat ooit een liefdespaar was.
‘Scènes uit een huwelijk’ is een bewerking van de gelijknamige, aangrijpende film van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman, die kon putten uit dertig jaar huwelijkservaring met vijf verschillende echtgenotes. Sinds 2005 verovert Toneelgroep Amsterdam internationaal de harten van pers en publiek met deze enscenering. Celia Nufaar won in 2005 voor haar rol de Colombina, de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Ook nu is zij erbij.


Tekst: Ingmar Bergman | vertaling: Karst Woudstra | regie: Ivo van Hove | spel: Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet, Benjamin de Wit en Maartje van de Wetering | dramaturgie: Bart Van den Eynde | scenografie, lichtontwerp en kostuums: Jan Versweyveld | coproductie met Kaaitheater

Voorheen Toneelgroep Amsterdam

Website: www.ita.nl