Klassiek

Iris Hond & Matangi Kwartet

Dear World

Rabobank zaal

Prijs € 28,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 28,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Liefde, hoop en dagelijkse zorgen. Iris Hond vertelt hierover het liefst met behulp van muziek. Balancerend op de grens tussen pop en klassiek.
Een compliment van een van de grootste singer-songwriters ooit kon ze in haar zak steken.
Vlak voor zijn dood prees Leonard Cohen haar: 'A great spirit revealed.' In deze show laat Hond, begeleid door het Matangi Kwartet en een percussionist, horen dat de grote Cohen geen woord te veel heeft gezegd.

Iris Hond vertelt haar verhaal over liefde, hoop en dagelijkse zorgen bij voorkeur niet met woorden, maar met muziek. En ze doet dat zo goed, dat Leonard Cohen haar vlak voor zijn overlijden loofde met de woorden: “A great spirit revealed”. Hij deed dit na het horen van ‘Dear World’, het album waarop de klassiek geschoolde pianiste eigen composities speelt en zingt, balancerend op de grens tussen pop en klassiek. In een wervelende show laat Hond, begeleid door het Matangi Kwartet en een percussionist, horen dat Cohen geen woord te veel heeft gezegd.

‘Ik ben de wereld brieven gaan schrijven’, zegt ze, ‘niet in woorden, maar in muziek. Brieven, gebaseerd op dingen die ik heb meegemaakt. Ieder stuk heeft een verhaal. Mijn muziek gaat over liefde en hoop. Iedereen zit op een bepaalde manier wel ergens mee. En muziek kan ons daarvan bevrijden.’


Piano en zang: Iris Hond | muzikale begeleiding: Matangi Kwartet en percussionist (n.n.b.)

Wegens succes verlengd!

Website: irishond.nl matangi.nl