Jakop Ahlbom & ICK Amsterdam

Rabobank zaal

Prijs € 25,-

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Jakop Ahlbom steekt het welbekende ‘Zwanenmeer’ in een geheel eigen jasje. In zijn eerste avondvullende dansvoorstelling speelt ook Alamo Race Track, de spannendste indierockband van ons land, live op het podium. ‘Swan Lake’ is een associatieve vertelling waarin de personages zich gewaarworden van hun obscure kanten en beseffen dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen. Over de destructieve kracht van liefde.

Theatermaker Jakop Ahlbom maakt zijn eerste avondvullende dansvoorstelling en baseert zich daarvoor op ‘Het Zwanenmeer’. Zoals te verwachten valt, zet hij het werk radicaal naar zijn hand, zowel op het gebied van verhaallijn, choreografie als muziek. Hiervoor werkt Ahlbom opnieuw samen met de spannendste indierockband van Nederland, Alamo Race Track, die ook live op het podium staat.
Het oorspronkelijke ‘Zwanenmeer’ vertelt het verhaal van de betoverde witte zwaan Odette. Tijdens een jachtpartij staat prins Siegfried op het punt om haar neer te schieten, als zij plots in een mooie vrouw verandert. Ze worden verliefd en hij belooft haar te trouwen. Dan verschijnt Odile en met haar het noodlot.
Centraal in Ahlboms versie staat de destructieve kracht van liefde. ‘Swan Lake’ is een associatieve vertelling, waarin de personages zich gewaarworden van hun obscure kanten, beseffen dat liefde niet alles overwint en dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

Concept, regie en decor: Jakop Ahlbom | muziek: Alamo Race Track, gebaseerd op Tsjaikovski | dans: Quentin Dehaye, Helena Volkov, Arad Inbar, Kim Amankwaa, Tycho Hupperets, Ivan Ugrin, Silke Hundertmark en Gwen Langenberg | muzikale leiding: Leonard Lucieer | livemuziek: Alamo Race Track (Leonard Lucieer, Ralph Mulder, Robin Buijs en Peter Akkerman) | video-ontwerp: Catherine Henegan | kostuums: Esmee Thomassen

Website: www.jakopahlbom.nl