Jakop Ahlbom

Innenschau

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 16 JAAR

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 16 JAAR

“We need the excuse of a fiction, to stage what we truly are.” (Slavoj Žižek)

In Innenschau [Revisited] volgen we een obsessief jaloerse man. Hij is bezeten van het idee dat zijn vrijgevochten vrouw door andere mannen wordt begeerd en wil haar uit naam van de liefde behoeden. Gevoed door zijn eigen seksuele frustraties en agressie komt hij in een duistere waantoestand terecht, waar het onmogelijk is waarheid van leugens te scheiden. Als in een nachtelijke odyssee, reist hij door de duistere krochten van zijn onderbewustzijn en komt tot een schokkende, onomkeerbare ontdekking…


In zijn eigen unieke beeldtaal toont regisseur Jakop Ahlbom met Innenschau [Revisited] een unheimische wereld waar we niet meer weten of onze herinneringen kloppen en of onze observaties op de werkelijkheid gebaseerd zijn. Met een sterk fysieke beeldtaal, waarin beweging, dans en illusionisme in elkaar verweven zijn, en de zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track, toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

Na acht jaar maakt Ahlbom een remake van zijn voorstelling Innenschau (2010). Een voorstelling waar Ahlbom zich nog steeds sterk mee verbonden voelt. Met de nieuwe enscenering gaat hij nog verder in de fysieke verbeelding. Daartoe haalde hij de tekstdelen eruit en versterkte hij de beeldende kracht met nieuwe surrealistische scènes, waarin een man wordt geconfronteerd met zijn verborgen driften, zijn seksuele verlangens en tegelijkertijd zijn onschuld wordt bevraagd.

Nu keert Innenschau [Revisited], in de unieke stijl van Ahlbom met zijn mix van dans, theater, illusionisme en special effects, terug naar de grote zalen van de theaters op eigen bodem.


Regie: Jakop Ahlbom | spel: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Luc van Esch, Minka Parkkinen, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger e.a. | muziek: Alamo Race Track

Website: www.jakopahlbom.nl

de Volkskrant in 2010:
“De achteloosheid waarmee het absurde als normaal wordt gepresenteerd en geaccepteerd, is fantastisch, evenals sommige transformaties.”

De Telegraaf in 2010:
“‘Innenschau’ grijpt je bij de strot. De theatermaker trekt je mee in een gitzwarte wereld. Alsof je in een akelige koortsdroom terecht bent gekomen waar je je niet meer uit los weet te maken. (…) Het laat je in ieder geval zeker niet onaangeroerd en daarmee bewijst Ahlbom opnieuw dat hij theater maakt dat absoluut uniek is in zijn soort.”