Visueel theater

Jakop Ahlbom

Le Bal

zaterdag

6

april
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

6

april
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In Le Bal komen en gaan de mensen. Zij zijn op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en verandert mee met de tijd. Jakop Ahlbom zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is. Alamo Race Track speelt de wereldhits uit de periode 1918-2018.

In danslokaal Le Bal komen mensen samen, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd. ‘Le Bal’ omspant een periode van honderd jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. Alamo Race Track reist mee en speelt de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.
Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983. De theatermaker zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe we de afgelopen honderd jaar (samen)leefden, hoe we door de eeuwen heen altijd op zoek zijn naar liefde en geborgenheid en hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.


Concept en regie: Jakop Ahlbom | spel: twaalf performers | livemuziek: Alamo Race Track | dramaturgie: Judith Wendel | decor: Jakop Ahlbom i.s.m. Douwe Hibma | licht: Yuri Schreuders

Met twaalf performers en livemuziek

Website: www.jakopahlbom.nl