Cabaret

Jan Beuving

Raaklijn

Kleine zaal

Prijs € 15,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 15,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Jan Beuving is een bètaman in de alfajungle van het theater. Deze wiskundige, medewinnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kleinkunstlied in 2012, neemt zijn publiek in ‘Raaklijn’ mee in zijn onnavolgbare logica. Met liedjes en conferences vertelt hij verhalen over een wereld die hinkt. Na deze voorstelling is het voortaan onmogelijk om niet te glimlachen als de oudste man ter wereld weer eens het hiernamaals betreedt.

Jan Beuving is een bètaman in de alfajungle van het theater. Door zijn ogen ziet u de wereld zoals u haar nog nooit zag, hinkend van het ene op het andere verkeerde been. U zult nooit meer onnadenkend langs een verkeersbord rijden en altijd even glimlachen als de oudste man ter wereld weer eens doodgaat. De wiskundige en medewinnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kleinkunstlied in 2012, neemt u in ‘Raaklijn’ mee in zijn onnavolgbare logica. Gewapend met een ruitjesoverhemd en een stapel nieuwe liedjes en conferences vertelt hij verhalen die niemand anders vertelt.

‘Deze wiskundige blijkt over een fijnzinnige, poëtische geest te beschikken’, schreef de jury van het Leids Cabaret Festival. ‘Hij straalt de natuurlijke autoriteit uit van mensen die samenvallen met wie ze zijn.’ De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs noemde hem een jonge vakman en repte van een modern chanson met een schitterende tekst.

Jan Beuving studeerde – na de wiskunde – aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Zijn debuutprogramma Reken maar nergens op (met Daan van Eijk) ging in zijn geheel over exacte wetenschap. Het programma kreeg lovende reacties en speelde voor volle zalen. ‘Een puik programma’, aldus NRC. ‘Van bovengemiddeld kaliber’, zei de Theaterkrant.

Jan Beuving verzorgt als columnist wekelijks De Korte Corner in het programma Studio Voetbal. Als tekstschrijver is hij werkzaam voor onder andere Karin Bloemen en Angela Groothuizen en werd hij genomineerd voor een Musical Award.


Zang en tekst: Jan Beuving piano: Tom Dicke

Website: janbeuvingtnt.wordpress.com

NRC Handelsblad over ‘Reken maar nergens op’:
“Een puik programma.”

Theaterkrant over ‘Reken maar nergens op’:
“Van bovengemiddeld kaliber.”