Muziek

Jan Rot

Jong en Veelbelovend

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Hij ziet zichzelf als de kok en eigenaar van een fijn restaurantje waar hij het zijn gasten naar de zin probeert te maken met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en een verrassende menukaart. Duizendpoot Jan Rot is in het theater de perfecte gastheer. In zijn nieuwe voorstelling 'Jong en Veelbelovend' keert hij terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven. Mooie liedjes, sterke verhalen en droge humor van een rasartiest.

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen,
Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij...”

In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelf gespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium: “Zeker van frontman Jan Rot zullen we in de toekomst meer gaan horen.”
Ah, die jaren zeventig. Van Toppop, Abba en de dood van Elvis. Toen beginnend fotograaf Anton Corbijn nog rustig een dag voor Jan uittrok, idool Herman Brood ineens bij hém in de kleedkamer stond, en iedereen dacht dat Jan zijn naam van Johnny Rotten had gejat, terwijl het toch echt andersom was.
Ter verhoging van de feestvreugde heeft Jan een stel krakers uit die tijd vertaald zoals alleen hij dat kan, van Golden Years van Bowie tot de zwoele disco van Rock your baby, monsterhits uit Grease en 'haatplaat' Living next door to Alice.
En zo blijft in Jong & Veelbelovend ook veel Oud & Vertrouwd: mooie liedjes, sterke verhalen en droge humor van een rasartiest die zich op het podium nog altijd voelt als een veulen in de wei!

Jan: 'In 2015 heb ik 'm al drie maanden gespeeld. Het publiek was razend enthousiast en ik ben er ook zeer gelukkig mee. Na afloop was het dringen bij de cd-stand: "Staat dat lied van uw moeder er ook op?" En na mijn tour als bandleider bij Chez Brood gaat een stukje Herman in het Nederlands zeker niet ontbreken!'


"Jongste der veteranen" stond in de jaren zeventig op Jans piano. Dertig albums later - alleen of met anderen – is hij dat nog steeds. Ook schreef hij teksten voor o.a. Rob de Nijs en Boudewijn de Groot, vertaalde musicals als Love Story, Jersey Boys en Hair, kreeg zijn hertaling van Bachs Mattheuspassie op de eerste plaats van de albumcharts, speelde in musicals, schreef boeken en columns, presenteerde op radio en televisie en was de afgelopen maanden bandleider in Chez Brood. Jan woont met vrouw en vier kinderen tegenwoordig in Antwerpen.

Jan: 'Ik doe alles zelf: liedjes kiezen, cd opnemen, tournee boeken, tot het versturen van de flyers aan toe. Als de kok/eigenaar van een fijn restaurantje, waar ik het elke avond de mensen enorm naar de zin probeer te maken met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, en elk jaar mijn best doe op een verrassende menukaart. Hoort-zegt-het-voort en alles komt goed!'

Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs 2015

Website: www.janrot.nl