Jazz

zondag

november

Accent zaal

Crossroads is de titel van de nieuwe dubbel elpee die het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) dit najaar uitbrengt. Het orkest wordt gedirigeerd door chef-dirigent Dennis Mackrel en door de chef-arrangeur en dirigent Rob Horsting. Het orkest bestaat uit 17 jazzmusici van wereldklasse, met een ongekend breed repertoire. Zij vormen de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Amsterdamse Concertgebouw, dat als enige concertzaal ter wereld naast een klassiek orkest ook een jazzensemble heeft omarmd.

Het JOC staat internationaal in hoog aanzien en behoort tot de top in Europa. Tijdens de buitenlandse concerten spelen ze in de grote, concertzalen en ook daar met een groot variëteit aan excellente solisten. De afgelopen jaren trad het orkest o.a. op in Jakarta, Shanghai, Boedapest, Kaapstad, Tokio en Beijing. Vanaf 2016 staat de band onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel (1962). De charismatische Mackrel weet als geen ander het publiek mee te nemen en de musici te inspireren. Mackrel werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie Band. Vanmiddag brengt de band haar nieuwste programma Crossroads naar de gelijknamige CD die in november wordt gepresenteerd. Centraal staan de composities van Joris Roelofs en Martijn van Iterson. Het uitgangspunt van dit unieke ensemble is genadeloze swing met een rijke blazersklank, scherpe timing en grote muzikale interactie tussen verschillende sectie.

Drums: Marcel Serierse / Martijn Vink
Contrabas: Frans van Geest
Gitaar: Martijn van Iterson
Piano: Hans Vroomans