Klassiek

Jeroen van Veen

Philip Glass, solopiano

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Philip Glass is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke klassieke componisten van de twintigste eeuw. In een drie uur durende pianomarathon speelt Jeroen van Veen diverse werken van de Amerikaanse componist. Bijvoorbeeld muziek die Glass schreef voor de gelijknamige films: ‘Opening’, ‘Metamorphosis’, ‘Mad Rush’ en ‘The Hours'.

Ervaar zelf waarom pianist Jeroen van Veen vorig jaar werd bekroond met de NPO Radio Prijs 2016!

Philip Glass is zonder twijfel een van de invloedrijkste klassieke componisten van de twintigste eeuw. Zijn muziek is een fascinerend geluidslandschap van langzaam verschuivende kleuren en patronen. Al sinds 1992 speelt Jeroen van Veen werk van de Amerikaanse componist en hij legde diens complete oeuvre vast op lp en cd.

Tijdens deze drie uur durende pianomarathon speelt Van Veen – vorig jaar bekroond met de NPO Radio Prijs 2016 – een aantal van diens composities. Het wordt een ware conditieslag voor piano en pianist. Op het programma staan onder andere ‘Opening’, ‘Metamorphosis’ en ‘Mad Rush’. En natuurlijk ontbreekt ‘The Hours’ niet, de score die Glass schreef voor de gelijknamige film.

Programma
Opening
Metamorphosis I-V
Mad Rush
Witchita Vortex Sutra
The Hours
Uit: Etudes


Glass: Opening / Metamorphosis I-V / Mad Rush / Witchita Vortex Sutra / The Hours / delen uit ‘Piano Etudes’

Pianomarathon met de fascinerende muziek van Philip Glass

Website: www.jeroenvanveen.com